WSP INCLUSIEF

Inclusief ondernemen loont


Een inclusieve werkgever biedt werkgelegenheid aan werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hij kan omgaan met verschillen tussen mensen en benut de meerwaarde van diversiteit in zijn organisatie. Als u inclusieve werkgever bent, is dit zichtbaar in de wijze waarop u het werk organiseert en in de inrichting van uw organisatie. Zo maakt u maximaal gebruik van de mogelijkheden van uw personeel en het potentieel op de arbeidsmarkt.

Inclusief ondernemen in het kort

  • Een inclusieve werkgever laat werknemers met een arbeidsbeperking ‘naar vermogen’ betaald werken.
  • Een inclusieve werkgever houdt rekening met de beperking van een medewerker en deelt het werk zo in dat de werknemer zijn mogelijkheden optimaal benut.
  • Een inclusieve onderneming heeft primair een financiële doelstelling. De werknemers met een arbeidsbeperking leveren een bijdrage aan dat doel. Een inclusieve werkgever zal dus vanuit winstperspectief werknemers ‘naar vermogen’ laten presteren.
  • Als inclusief werkgever kijkt u naar het individu en heeft u oog voor het potentieel, de specifieke mogelijkheden en de vaak grote motivatie van deze werkzoekenden.

WSP supports inclusief ondernemen

Het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg ondersteunt ondernemers in de regio op tal van manieren om werk te maken van inclusief ondernemen. Hoe? Dat leest u hieronder.

Jobcoaching & Arbeidsdeskundig advies

Veel organisaties zijn prima in staat om zelf een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden. Maar soms is het fijn om terug te vallen op een professional. Weet dat u altijd een beroep kunt doen op onze eigen arbeidsdeskundigen en jobcoaches. Zij helpen u het werk en de werkplek slim te organiseren, geven u tips voor begeleiding en integratie binnen het team en ga zo maar door.

Harrie Training voor begeleiders

Wanneer u als werkgever mensen in dienst heeft die extra begeleiding nodig hebben, kan het fijn zijn om hier wat hulp bij te krijgen. De Harrie Helpt training is een tweedaagse training waarbij u of een van uw medewerkers wordt opgeleid tot de ideale collega van iemand met een arbeidsbeperking: een natuurlijk begeleider, ofwel een Harrie.

Praktijkverklaring MBO

Vergroot de duurzame inzetbaarheid van medewerkers of werkzoekenden zonder starkwalificatie door hen een korte praktijkleerroute op maat aan te bieden. Uw medewerker krijgt dan een praktijkverklaring mbo: een officiële erkenning voor de vaardigheden. Hiermee versterkt u niet alleen uw organisatie, maar ook de medewerker. Doet u mee?

//]]>