In 2017 werden supermarkten min of meer door de overheid verplicht om hun medewerkersbestand eens goed onder de loep te nemen. “Toevallig waren wij net op dat moment bezig met onze visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen”, legt eigenaar Guido van Dijck uit. “Omdat wij als supermarkt midden in de samenleving staan, vind ik dat ons personeel een afspiegeling van die samenleving moet zijn. Om onze sociale rol te vergroten, gunnen we daarom vanaf 2017 mensen die normaal moeilijker aan werk kunnen komen een plekje binnen ons bedrijf.” HR-manager Danique Heetkamp vult aan: “Zo kwamen wij in contact met het WerkgeversServicePunt (WSP). Zij gingen aan de slag met ons streven; 3 of 4 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven in onze zaak.” Volgens WSP een reële opgave: “PLUS van Dijck heeft er de ruimte voor en begeleidt mensen graag in hun ontwikkeling. En mooi meegenomen: in de levendige supermarktbranche zijn werkzaamheden van verschillende niveaus voorhanden.”
Een van de startende collega’s was Loes. “We gebruikten een proefperiode om de kwaliteiten van Loes te bekijken en waren ontzettend tevreden”, verklaart Danique. “Daarop hebben we, samen met de begeleider van Loes, besloten haar een contract voor 28 uur per week aan te bieden. En met succes, want Loes werkt al ruim vier jaar bij ons. En waar we in het begin nog tegen zaken aanliepen en er regelmatig evaluatie of overleg nodig was, pakte Loes gaandeweg steeds meer taken op. Inmiddels werkt ze volledig zelfstandig en staat ze zelfs alleen op een afdeling!” Loes: “Ik ben vakkenvuller zuivel en zorg er daarnaast ook voor dat de afdeling er netjes uitziet. Deuren schoonmaken, roosters poetsen… Het hoort allemaal tot mijn dagelijkse werkzaamheden.”