Terugblik event 'Een frisse blik op de arbeidsmarkt'


Vorige week, op 5 november, kwamen zo'n 70 Noord-Limburgse werkgevers - HR-professionals en directeuren - bijeen voor het event 'Een frisse blik op de arbeidsmarkt'. In dit artikel blikken we terug op dit evenement in woord en beeld, en delen we de belangrijkste inzichten van die dag: inzichten van Prof. Dr. Paul de Beer over de kansen van krapte en inzichten van Dr. Jeroen van den Berg over de huidige stand van zaken op de Noord-Limburgse arbeidsmarkt.

Door Prof. Dr. Paul de Beer | De kansen van krapte

Krapte op de arbeidsmarkt... Volgens Prof. Dr. Paul de Beer is het een tijdelijk fenomeen. Een fenomeen dat vraagt om oplossingen die vaak veel eenvoudiger zijn dan in eerste instantie gedacht. Het begint in ieder geval met een goed gesprek tussen werkgever en werknemer. "Elkaar eens diep in de ogen kijken", aldus de hoogleraar arbeidsverhoudingen (Henri Polak-leerstoel) aan de Universiteit van Amsterdam en onderzoeker bij het AIAS. Meer weten over zijn visie en zijn tips? Bekijk onderstaande video.

Dr. Jeroen van den Berg | De arbeidsmarkt in beeld

De afgelopen jaren zijn de tekorten op de arbeidsmarkt nijpender geworden. Tegelijkertijd is ook de mismatch tussen vraag en aanbod steeds zichtbaarder geworden. In 2019 en 2020 valt de economische groei echter terug, vlakt de werkgelegenheidsgroei af en gaat de werkloosheid weer licht toenemen. Er liggen voor de arbeidsmarkt in Noord-Limburg belangrijke uitdagingen om enerzijds de huidige personeelstekorten aan te pakken en anderzijds om personen die het ook nu nog moeilijk hebben, te begeleiden en ondersteunen richting de arbeidsmarkt. Kortom, om de arbeidsmarkt evenwichtiger te maken en aanbod en vraag duurzaam beter op elkaar aan te laten sluiten.

Bekijk het online magazine

Voor meer informatie over het event én een samenvatting van Regio in Beeld, bekijk het online magazine (klik op de foto).
v1_WSP_Mockup_magazine_special
//]]>