HARRIE HELPT!

Word natuurlijk begeleider, word een Harrie


Inclusief ondernemerschap gaat verder dan iemand aannemen met een arbeidsbeperking. De juiste ondersteuning op de werkvloer zorgt voor een succesvol traject. Daarom bieden wij de Harrie Helpt training aan. In deze tweedaagse training worden jouw medewerkers opgeleid tot succesvolle begeleiders; de ideale collega’s voor iemand met een arbeidsbeperking. Harrie staat voor Hulpvaardig; Alert; Realistisch; Rustig; Instruerend en Eerlijk.

Over de training

Deze training is ontwikkeld voor mensen die als Harrie gaan functioneren of die al iemand met een arbeidsbeperking begeleiden. In deze training krijgen de deelnemers informatie, theorieën, praktijkvoorbeelden en tools die hen helpen bij het succesvol inzetten van de medewerker. Daarnaast is er in de training ook veel ruimte om ervaringen, ideeën en oplossingen uit te wisselen.Kosten

De tweedaagse Harrie-training kost normaal € 550,- per deelnemer. WerkgeversServicepunt Noord-Limburg vergoedt voor de eerste vier deelnemers per organisatie de deelnamekosten. Met andere woorden: je kunt vier medewerkers gratis laten deelnemen. Vanaf een vijfde deelnemer betaal je 50% van de trainingskosten zelf: je betaalt dan € 275,-. Vanaf de zesde deelnemer betaal je zelf de volledige kosten van € 550,-.
Is een deelnemer verhinderd? Je mag altijd een vervanger sturen. Bij afmelding binnen vijf werkdagen voor de training, brengen we de volledige trainingskosten (€ 550,-) in rekening.

Deelname

Wil je deelnemen aan de training of collega’s aanmelden? Vul dan onderstaand contactformulier in. Geef aan op welke datum in 2023 je graag deel wilt nemen en wij nemen spoedig contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

  Bedrijfsnaam:

  Naam contactpersoon:

  Adres bedrijf:

  Postcode en plaats bedrijf:

  E-mailadres contactpersoon:

  Telefoonnummer contactpersoon:

  KVK Nummer:

  BTW Nummer:

  Datum Deelname:

  Naam deelnemer 1:

  E-mailadres deelnemer 1:

  Naam deelnemer 2:

  E-mailadres deelnemer 2:

  Naam deelnemer 3:

  E-mailadres deelnemer 3:

  Naam deelnemer 4:

  E-mailadres deelnemer 4:

  Vragen of opmerkingen:

  Zij volgden
  de Harrie-training


  Natalia Tatrai

  Warehouse Supervisor, Ceva Logistics

  “Toen we besloten mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen, hadden we eigenlijk geen idee hoe we dit goed moesten aanpakken. Als team merkten we wel meteen dat de mensen die bij ons kwamen werken, om een andere aanpak vroegen. Ik heb dit bij NLW groep aangekaart. Toevallig startte toen net de Harrie Helpt Training en ik besloot deze te volgen. Het was echt een supertraining! Omdat de trainer zelf een familielid had met een arbeidsbeperking, konden we veel ervaringen uitwisselen. Ik voelde me daardoor heel betrokken en heb geleerd anders te kijken naar mensen. Vooral de balanskaart, waarmee je snel inzicht krijgt in iemands gemoedstoestand, vond ik waardevol. De training heeft mij en mijn collega’s geholpen meer empathie te voelen voor elkaar. Het is zó belangrijk dat het hele team begrijpt dat mensen met een arbeidsbeperking ook volwaardig kunnen meedraaien in ons bedrijf. Dat het mensen zijn met extra bagage, wil niet zeggen dat ze genegeerd mogen worden. Door samen te werken leren we op sociaal gebied veel van elkaar en dat draagt bij aan ieders persoonlijke ontwikkeling!”

  "Door de aanpak van de trainer voelde ik me heel betrokken en heb ik geleerd anders te kijken naar mensen. Vooral de balanskaart, waarmee je snel inzicht krijgt in iemands gemoedstoestand, vond ik waardevol. De training heeft mij en mijn collega’s geholpen meer empathie te voelen voor elkaar."

  Funda Bagci

  Senior Assembly, Herbalife

  “Op onze afdeling zijn we verantwoordelijk voor het samenstellen, kitten en etiketteren van producten. We zijn doeners en houden van lekker doorwerken; hoe meer productie, hoe beter. In ons team werken dagelijks ongeveer zes mensen met een arbeidsbeperking. We merkten dat er verschillen waren en dat deze collega’s op hun eigen manier of tempo het werk oppakken. Ik wilde ze graag beter kunnen begeleiden en heb daarom de Harrie Helpt Training gevolgd. Het was een mooie training die voor iedereen goed zou zijn! Vooral de R van Realistisch is me bijgebleven: het is belangrijk om realistisch te blijven kijken naar iemands mogelijkheden en om realistische verwachtingen te hebben van elkaar. Het heeft me niet alleen meer begrip opgeleverd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar voor mensen in het algemeen. De huiswerkopdracht die ik meekreeg was het samen invullen van de balanskaart. Die draaide om de vraag: ‘Hoe kan ik aan jou zien of het goed, of juist minder goed met je gaat?’. Ik heb deze opdracht niet alleen met de medewerkers met een arbeidsbeperking uitgevoerd, maar met al mijn collega’s. Op mijn voorstel krijgen binnenkort ook andere teamleiders van Herbalife de Harrie Helpt Training. Immers, hoe meer mensen binnen ons bedrijf deze training hebben gehad, hoe beter de begeleiding is die we kunnen geven!”

  Hay Wilders

  Directeur, t Raodhoes

  “Als directeur van ’t Raodhoes is geen dag is hetzelfde. Met een team van 20 vaste medewerkers en 13 oproepkrachten verzorgen we alles van uitvaarten, bruiloften en repetities tot vergaderingen, theaterstukken en personeelsfeesten. Er hebben regelmatig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij ons gewerkt en momenteel werkt er één dame hier in de keuken. Vanuit mijn eigen nieuwsgierigheid, maar ook vanwege de bezettingsproblematiek heb ik de Harrie Helpt Training gevolgd. Maatschappelijk verantwoord ondernemen vind ik al mijn hele loopbaan belangrijk en ik heb gedurende mijn carrière ook al vele trainingen gehad. Vanuit sociaal oogpunt vind ik dat deze mensen een kans verdienen. Er is veel werk voor ze en het zijn vaak de meest vrolijke, collegiale en loyale werknemers die je maar kunt hebben. Wat me bijbleef van deze training, is hoe belangrijk het is om niet alleen goed met de persoon in kwestie te communiceren, maar vooral ook met het hele team. Anders krijgt iemand in de ogen van het team misschien een aparte behandeling, terwijl het juist zo belangrijk is om begrip en respect te creëren voor elkaar. Ieder mens is verschillend en diversiteit op de werkvloer versterkt de groep als geheel. Ik zie mijn team als een harmonieorkest; als ik niet van ieder instrument iemand heb, heb ik geen mooie harmonie.”

  MEER WETEN?
  NEEM CONTACT MET ONS OP

  //]]>