DIENSTEN

Werving & selectie

De meest geschikte kandidaat voor de vacature en uw organisatie

Heeft u een tijdelijke of vaste vacature? Het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg heeft inzicht in het aanbod van alle werkzoekenden in de regio en kan hierdoor snel de juiste invulling geven aan uw vacature. Of het nu een reguliere baan betreft of een functie voor een kandidaat met een arbeidsbeperking; het WSP zorgt voor de meest geschikte kandidaat, aansluitend op de functie-eisen en passend binnen uw organisatie.
Werving & selectie is altijd maatwerk. Elke personeelsvraag is immers anders en uw organisatie is ook uniek. Uw vaste contactpersoon helpt u desgewenst bij het opstellen van een goed functieprofiel. De inzet van onze adviseurs is kosteloos.

Participatiewet & banenafspraak

Wij helpen u op weg

Hoe ga ik als organisatie invulling geven aan de banenafspraak? Hoe weet ik nu of een sollicitant een arbeidsbeperking heeft en past hij/zij wel binnen het functieprofiel? Van welke subsidies kan ik gebruik maken en hoe nu verder als ik iemand vanuit de banenafspraak heb aangenomen? Talloze vragen die spelen als u aan de slag gaat met de participatiewet en de banenafspraak. Onze adviseurs helpen u met deze én tal van andere vragen.

De participatiewet is sinds januari 2015 van kracht en vervangt de Wajong, Wsw en Wwb. Het doel van de wet is om meer mensen aan een baan te helpen. Hierbij staan mensen met een arbeidsbeperking en afstand tot de arbeidsmarkt centraal. Om deze mensen een kans op de arbeidsmarkt te bieden, is de banenafspraak gemaakt.

Werkgevers-, werknemersorganisaties en de overheid hebben met elkaar afgesproken om tot 2026 landelijk 125.000 nieuwe werkplekken te realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking en afstand tot de arbeidsmarkt. Dit is de banenafspraak. Werkgevers met meer dan 25 werknemers zijn verplicht om invulling te geven aan deze afspraak.

Kennis & advies

Altijd op de hoogte van de laatste arbeidsmarktinfo

Wanneer u medewerkers in dienst heeft, wilt u op de hoogte zijn van de laatste wetten en regels. Pensioenen, belastingen, cao’s, premies, subsidies, Participatiewet en de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt (in uw regio). We kunnen ons voorstellen dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. WerkgeversServicepunt Noord-Limburg verzamelt en bundelt daarom de belangrijkste informatie voor u. Daarnaast kunt u bij ons terecht met vragen over personeel en arbeid in de breedste zin van het woord.

MEER WETEN?
NEEM CONTACT MET ONS OP

//]]>