Werkzoekenden Gennep en Bergen in grote getale aanwezig op banenmarkt

“Werkgelegenheid zoek je in de omgeving.”


Het was dringen geblazen in recreatiecentrum Den Asseldonk in Bergen. Verspreid over de dag bezochten ruim 250 werkzoekenden de banenmarkt, georganiseerd door het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg, in samenwerking met de gemeentes Gennep en Bergen. Werkgevers hadden hun stand nog nauwelijks ingericht, toen de eerste nieuwsgierige bezoekers al een kijkje kwamen nemen. Binnen de kortste keren stond de zaal bomvol en werd er druk genetwerkt.
De banenmarkt is voor zowel werkzoekenden als werkgevers een uitstekende manier om, op een laagdrempelige manier, nader tot elkaar te komen. Hoewel de werkgelegenheid volgens wethouder Frans Pekema in de gemeente Bergen niet heel erg groot is, vindt hij een banenmarkt wel heel waardevol. “Werkgelegenheid zoek je in de omgeving. In Boxmeer, in Cuijk, in Venlo… Daar is volop bedrijvigheid en zoeken ze nog volop mensen.” Tegen werkzoekenden wil hij dan ook vooral zeggen: “Grijp je kans! Er is zoveel werkgelegenheid – niet voor niets zijn er zoveel werkgevers aanwezig. Dit is je kans, bijvoorbeeld om te ontsnappen uit de bijstand.”

Voor ieder wat wils

Henk Koppes, bedrijfsleider bij kwekerij Roobeek, zoekt mensen die in de kwekerij willen werken met coniferen. “De werkzaamheden zijn heel divers. Onze medewerkers worden ingezet om de planten te verpotten, planten te sorteren, te helpen met het snoeiwerk en planten af te leveren bij de klanten. Bij ons werken veel mensen met een beperking, zowel lichamelijk als geestelijk. Wij bieden mensen graag de kans om weer aan de slag te kunnen gaan. Ook begeleiden wij mensen die vanuit de ziektewet opnieuw gaan re-integreren. Werkzoekenden die hun uren op willen bouwen zijn bij ons ook van harte welkom”, aldus Henk. “Veel mensen met een beperking gaan er vanuit dat er voor hen niets te vinden is op een banenmarkt. De reacties die wij krijgen zijn dan ook enorm positief.”

Een gevarieerd CV

Tjeu Pubben zoekt een baan voor een aantal uur per week. “Zodat ik mijn rekeningen kan betalen en ik daarnaast mijn opleiding tot game-ontwikkelaar kan afronden. Ik zoek een leuke baan, het liefst in de horeca. Het leuke van de banenmarkt is dat je een gevarieerd aanbod van werkgevers kunt ontmoeten. Ik denk ook wel dat een van de werkgevers die ik heb ontmoet wellicht meer voor mij kan betekenen.”

Gepimpt CV

Alle werkzoekenden kregen in Bergen de gelegenheid om hun CV te laten checken. Veel mensen maakten gretig gebruik van de service. CV-dokter Noortje van der Wijst: “De CV’s zien er over het algemeen al heel goed uit, maar hier en daar geven we mensen tips om het document net iets meer op te laten vallen. Bij sommige CV’s ontbreekt bijvoorbeeld een foto. Wij adviseren de werkzoekenden dan een mooie foto te laten maken. Dit kan hier zelfs op locatie. Met het gepimpte CV kunnen werkzoekenden dan meteen een goede indruk maken bij de werkgevers hier.”

Op zoek naar baan met meer uren

Gerdy van Duuren bezocht de banenmarkt omdat ze op zoek is naar een baan met meer uren. “Nadat ik twee jaar in de WW heb gezeten, vond ik een nieuwe baan. Helaas kunnen ze mij niet meer uren bieden en ben ik nu dus naarstig op zoek naar iets nieuws.” Het was voor Gerdy de eerste banenmarkt die ze bezocht. “Ik ben inzetbaar in de zorg, maar ik wil ook wel graag iets doen in de schoonmaaksector. Het is nog even afwachten of deze banenmarkt mij het gewenste resultaat gaat opleveren, maar ik heb in ieder geval een aantal fijne gesprekken gevoerd.”
//]]>