Gewoon contact, van mens tot mens

Netwerken voor een nieuwe baan tussen de kunst in het Odapark


Op een informele manier kennismaken met je, misschien wel, toekomstige werknemer? Dat was mogelijk tijdens de banenmarkt in Venray, georganiseerd door het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg. Werkzoekenden konden een bezoekje brengen aan de stands van diverse werkgevers. Het bleek voor alle partijen een vruchtbare dag. Er zijn heel wat matches gemaakt.

Vaker doen

Diverse werkgevers, zoals La Place, Geelen Beton Wanssum, TZorg en Herbalife zoeken in deze tijd van economische groei nieuw personeel. Krapte op de arbeidsmarkt is een veel gebezigde term de laatste tijd: werkgevers(organisaties) roepen en masse dat het potentieel aan kandidaten is opgedroogd. De banenmarkt bewees het tegendeel. Vele werkzoekenden uit Venray en omstreken waren van de partij om te netwerken voor een nieuwe baan. “Ik ben ontzettend blij dat ik vandaag gekomen ben”, vertelt Karima Tamrini enthousiast. Zij is op dit moment op zoek naar een baan. Het liefst in de zorg of iets in de administratieve sector. “Zulke dagen mogen vaker georganiseerd worden als je het mij vraagt. Helaas was er nu qua zorg wat weinig voorhanden op deze banenmarkt, maar ik heb wel enkele goede gesprekken gehad met werkgevers die wellicht iets voor mij kunnen betekenen. Ik ben in ieder geval erg positief.”

Persoonlijk en informeel

Ook wethouder Anne Thielen van de gemeente Venray kwam een kijkje nemen in het Odapark. Zij was blij om te zien dat het concept van de banenmarkt aansloeg. “Ons WerkgeversServicepunt heeft enkele weken geleden in een paar dagen tijd ruim 60 bedrijven bezocht met als doel te kijken hoe we de bedrijven kunnen ondersteunen met personeel”, aldus Thielen. “Uit deze bezoeken bleek dat veel werkgevers graag in contact willen komen met werkzoekenden uit de regio. Er is veel behoefte aan nieuwe medewerkers. We willen werkgevers en werkzoekenden de gelegenheid geven om op een persoonlijke en informele manier met elkaar in contact te komen. Dus geen sollicitatiebrieven of andere moeilijke procedures. Gewoon contact van mens tot mens.”

De gouden match

Kim Smeets van TZorg kent de kracht van de banenmarkt. “Wij hebben nu een aantal banenmarkten mogen meemaken en we ontmoeten telkens wel diverse kandidaten die wij uiteindelijk kunnen inzetten binnen onze organisatie.” TZorg biedt huishoudelijke ondersteuning en individuele begeleiding door heel Nederland. Met persoonlijke aandacht en optimaal maatwerk voor de cliënt. Corina Raedts, ook werkzoekende, kwam zonder al teveel verwachtingen naar de banenmarkt. “Ik kom van origine uit de tuinbouw. Het liefst zou ik weer terug willen, maar ik heb vandaag ook enkele leuke gesprekken gehad met werkgevers uit andere sectoren. Wie weet welke kansen hier nog uitkomen?”
//]]>