Heb je de tweede uitgave van NOEST al gelezen?


Er staat weer een nieuwe uitgave van NOEST voor je klaar, ook dit keer weer boordevol interviews (o.a. met UPS, Rutten Truckservice en CSU) en praktische informatie over de arbeidsmarkt in Noord-Limburg. Snel lezen dus.
De laatste tijd koppen kranten regelmatig over krapte op de arbeidsmarkt: ondernemers komen door de aantrekkende economie steeds moeilijker aan goede medewerkers; medewerkers die ze ongelooflijk hard nodig hebben. Sommige instanties luiden zelfs de noodklok. Als WerkgeversServicepunt Noord-Limburg willen we deze ontwikkeling zeker niet bagatelliseren, maar we zien het vooral als een kans. Het afgelopen jaar bemiddelden we ruim 900 mensen naar nieuw werk en nog steeds plaatsen we wekelijks vele tientallen kandidaten voor tijdelijke of vaste dienstverbanden, in diverse sectoren, overal in Noord-Limburg.

We durven het met een gerust hart te stellen: goede medewerkers zijn er nog steeds. Maar het vraagt wel om een creatieve aanpak en bovenal de wil van een werkgever om verder te zoeken dan het schaap met vijf poten. In deze Noest leest u enkele mooie verhalen van ondernemers die aan den lijve hebben ondervonden hoe een creatief wervings- en selectieproces tot een perfecte oplossing leidt: UPS vond 35 medewerkers in een op het eerste oog onmogelijk arbeidsmarkt, Fons Rutten vond in Ibrahim eindelijk een perfecte medewerker voor zijn wasstraat en CSU werkt samen met het WerkgeversServicepunt voor een continue toestroom van geschikte schoonmaakmedewerkers.

Die creatieve aanpak gaat overigens verder dan alleen werven en selecteren. Denk ook aan opleiden. Het project Ambachtsschool Nieuwe Stijl is daarvan een prachtig voorbeeld. De enkele maanden durende vakopleiding tot onderhoudsschilder loopt sinds januari en inmiddels zijn de eerste twaalf schilders aan het werk.

Met bovengenoemde én tal van andere artikelen, is ook deze Noest het lezen meer dan waard. En… bent u klaar voor een creatieve aanpak voor uw personeelsvraag, neem dan contact met ons op.
//]]>