6 nieuwe werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking

Albert Heijn maakt werk van banenafspraak


Tussen roepen dat je de banenafspraak enorm serieus neemt en er ook daadwerkelijk iets mee doen, zit vaak nog een wereld van verschil. Dat Albert Heijn de daad bij het woord voegt, blijkt uit het feit dat ’s lands grootste kruidenier in Noord-Limburg dit jaar nog plek maakt voor zes mensen met een arbeidsbeperking.

Gemma de Beer, regiolead participatie Zuid-Nederland

“De nieuwe werkplekken passen perfect bij de ambitie van Albert Heijn met betrekking tot participatie. In 2025 willen we 2025 participanten aan het werk hebben, verdeeld over onze 850 winkels. Waarom? Dat is toch eigenlijk een gekke vraag. Waarom niet? Onze klanten zijn een afspiegeling van de samenleving; dan is het toch niet meer dan normaal dat onze medewerkers dat ook zijn?”

Marcel Gijsberts, supermarktmanager bij AH XL in Venlo

“In onze winkel werken op dit moment al vier mensen met een arbeidsbeperking, waarschijnlijk komen er binnenkort nog drie bij. Buddy’s binnen ons team zorgen voor de begeleiding en dat werkt perfect. Mijn ervaring is dat participanten echt iets toevoegen aan de uitstraling van de winkel. Ze zorgen ervoor dat klanten zich enorm welkom voelen. Bovendien is diversiteit binnen het team ontzettend goed voor de bedrijfscultuur.”

Roel Smedts, medewerker AH XL in Venlo

“Ik werk al bijna negen jaar hier met ontzettend veel plezier. De stap destijds – van WAA Groep naar AH – vond ik spannend, maar ik heb hier echt mijn draai gevonden. De zuivelafdeling is mijn domein. Ik ben begonnen als vakkenvuller, maar in de loop der tijd is mijn takenpakket alleen maar uitgebreid. Wat ik het fijnst vind aan deze baan? De variatie in het werk en de collega’s. Ik ben voor de liefde verhuisd van Noord-Limburg naar Noord-Brabant, maar elke morgen stap ik fluitend in de auto, voor mijn werk bij AH XL.”
//]]>