Eerste gediplomeerden Ambachtsschool Nieuwe Stijl volgende week aan de slag als schilder

Uitkering, opleiding, baan!


Vanuit een uitkering binnen drie maanden aan het werk: het lukte deze zeven kanjers. Begin januari startten ze met een vakopleiding tot schilder, afgelopen dinsdag ontvingen ze hun certificaat en volgende week gaan ze aan de slag bij Schildersbedrijf Flos in Tegelen en Schildersbedrijf Camp met verschillende vestigingen in Nederland.

Het is het eerste succes van de Ambachtsschool Nieuwe Stijl (ANS), een samenwerkingsverband van opleider Vos Company, Werkgeverservicepunt Noord-Limburg (WSP) en Stichting Kloosterdorp Steyl. Deelnemers worden via het project opgeleid tot erkend schilder; het Kloosterdorp Steyl is hun leeromgeving. Zo snijdt het mes niet aan twee, maar aan drie kanten: de deelnemers leren een vak, doen werkervaring op én hebben zicht op een baan, Steyl – een van de toeristische parels van Venlo – wordt prachtig gerestaureerd en werkgevers kunnen rekenen op goed opgeleide vakkrachten.

Als we Bert Schreurs – eigenaar van Vos Company – mogen geloven, smaakt het project naar meer. “De vraag naar goede, gemotiveerde vakkrachten vanuit het mkb is enorm. Denk aan schilders, maar ook aan timmerlieden of bijvoorbeeld onderhoudsmonteurs. De uitdaging is te zorgen voor voldoende instroom.” Hiervoor werkt het bedrijf samen met het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg. Manager Hen Schreurs: “Het potentieel van dit initiatief is gigantisch. Nu hebben we zeven mensen vanuit een uitkering naar een baan begeleid, wat ons betreft zijn dat er volgend jaar zeventig.”

Foto: Michel Oehlen

//]]>