Ons online magazine Noest is uit!


De eerste uitgave van NOEST is een feit. NOEST is het online magazine van het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg. Het is een magazine boordevol inspirerende verhalen – in tekst en beeld – over de arbeidsmarkt in de regio, over de Participatiewet en de banenafspraak en bovenal over de voordelen van de inzet van mensen met een arbeidshandicap.
Noord-Limburg is een regio in beweging: de vraag naar goed gekwalificeerde medewerkers is enorm, zo blijkt ook uit het onderzoek dat we onlangs samen met het LWV hebben uitgevoerd. Door de groeiende economie vinden steeds meer organisaties het een uitdaging om goede medewerkers te vinden. 

Verhalen van ondernemers

In deze uitgave van NOEST leest u onder andere de verhalen van MGG Netherlands, Nature’s Green, Thijssen Emans & Coen ABC Restaurant Sevenum. Vier heel verschillende organisaties met sterk uiteenlopende personeelsvragen. Maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: samen met medewerkers van het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg vonden ze een creatieve oplossing mét ruimte voor mensen met een arbeidshandicap.

En zij zijn niet de enige. Noord-Limburgse bedrijven nemen de banenafspraak die werkgevers, werknemers en overheden in 2013 hebben gemaakt, enorm serieus zo blijkt uit recente cijfers. De afgelopen jaren groeide het aantal banen voor mensen met een arbeidshandicap met 84%. Een klinkend cijfer waarmee Noord-Limburg zich een van de best presterende regio’s van Nederland mag noemen. ‘Wat is het geheim en waar liggen nog verbeterpunten?’ vroegen we onder andere wethouder Hanno Lamers. Kortom: NOEST is het lezen meer dan waard.
//]]>