Meet & Match
brengt werkzoekenden bijeen


65 is ze, naar eigen zeggen een echte horecatijger die door de fysieke impact het beroep waar haar hart ligt, niet meer kan uitoefenen. Haar vrienden verklaren haar voor gek. Waarom zou ze de WW niet uitzingen tot haar pensioen? Maar zij, zij wil het liefst vandaag nog aan het werk. Gastdame in een zorgcentrum lijkt haar wel wat, of verkoopster in een winkel…

Het hierboven omschreven verhaal – de dame in kwestie wil liever anoniem blijven – is slechts één van de verhalen van de ruim 100 werkzoekenden die op maandag 12 maart het Meet & Match event voor horeca en retail bezochten. Het event, georganiseerd door het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg vond plaats bij ‘Beej Benders’ in Venlo.

Tijdens speeddates konden werkzoekenden kennismaken met verschillende werkgevers in de regio, variërend van Toverland tot BAUHAUS en van Albron tot Tutti Pizza.

Vervolggesprek

De aanpak bleek niet onverdienstelijk. Bezoeker Marco Arts uit Ottersum ging met een goed gevoel én een vervolgafspraak bij BAUHAUS naar huis. Marco werkte 23 jaar als afdelingsmanager bij de COOP in Gennep. Maar nadat de winkel haar deuren moest sluiten, raakte hij noodgedwongen werkloos. Het Meet & Match-concept spreekt hem aan: “Vandaag heb ik in korte tijd meerdere werkgevers kunnen spreken en mijn CV op verschillende plekken kunnen afgeven. Dat stemt positief.”

Wiel Heijnen, eigenaar van Tutti Pizza (een ‘mobiele pizzabakker’ red.) hoopte tijdens de Meet & Match nieuwe medewerkers te vinden. “Het is de uitstraling die maakt of een kandidaat past bij ons concept. Enthousiasme, vriendelijkheid en representativiteit vind ik enorm belangrijk. Waarschijnlijk gaan we twee mensen waarmee ik vandaag heb gesproken een contract aanbieden. Dat is toch een mooie oogst.”

Vervolg

Esther Apeldoorn en Ingrid Peeters, kartrekkers van dit event vanuit het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg stralen na afloop. “We hebben werkzoekenden bewust niet verplicht om dit event te bezoeken. Je ziet dat de kandidaten die zijn gekomen, stuk voor stuk enorm gemotiveerd zijn om weer aan het werk te gaan. Tegelijkertijd (en misschien wel hierdoor) hebben we ook veel positieve reacties van werkgevers ontvangen. We verwachten dat we op korte termijn hier een vervolg aan gaan geven, ook voor andere branches.”

//]]>