De Noord-Limburgse arbeidsmarkt in cijfers


Als we schrijven over de Noord-Limburgse arbeidsmarkt, dan mogen cijfers niet ontbreken. Hoeveel werkzoekenden telt Noord-Limburg momenteel? En nog belangrijker… Hoe ontwikkelde dit cijfer zich de afgelopen maanden en jaren? We zetten de belangrijkste cijfers op een rij, mét een toelichting voor de broodnodige nuance.

Ontwikkeling niet werkende werkzoekenden

Op 1 januari 2016 telde Noord-Limburg 14.620 werkzoekenden. In twee jaar tijd daalde dit aantal met 43%. Op 31 december 2017 zochten nog 8274 mensen een baan. Noord-Limburg presteert daarmee beter dan het landelijk gemiddelde. In Nederland daalde het aantal werkzoekenden in de afgelopen twee jaar namelijk met 38%.

Duur niet werkend werkzoekenden (in Noord-Limburg)

Het aantal mensen in Noord-Limburg dat gedurende lange tijd (langer dan 24 maanden) zoekt naar een nieuwe baan, is in de afgelopen twee jaar gedaald met 22%.

Leeftijd niet werkende werkzoekenden (in Noord-Limburg)

Procentueel daalde het aantal niet werkende werkzoekenden van 50 jaar en ouder in de afgelopen twee jaar met 33% Met andere woorden: we zien dat werkgevers in Noord-Limburg ook volop oudere werknemers een kans geven.

//]]>